Etusivu    Kuulumiset    Omat koirat    Pentuja


Kuulumiset


6.5

Wau mikä viikonloppu Tamperella :) Lua-ipanat Giga ja Peppi ekassa näyttelyssään ja miten hienosti ne homman hoisivatkaan.


Lanacos G-Force (lua)
5.5 JUN ERI1 SA PU3 vasert, 6.5 JUN ERI4


Lanacos Genie In A Bottle (lua)
5.5 JUN ERI1 SA PN4, 6.5 JUN ERI2 SA

17.1

Luvattoman paljon aikaa taas mennyt viime päivityksestä. Kaikki on täällä ihan hyvin, kevättä odotellaan tietysti ja sen mukana tulevia näyttelyjä. Tarkoitus olisi viedä Alvinia (Lanacos Five Star) muutamiin näyttelyihin :) Seuraavasta pentueesta on tullut jo kyselyjä, suunnitelmissa tosiaan LUA-pentue, emänä tähän on kaavailtu sijoitusnarttuani Pennyä (Flight In Time Full Fenomen) joka asuu sisarellani lapsiperheessä kolmen muun koiran kanssa. Isänä sitten LUA-geenin kantaja, jolta vielä luusto kuvaamatta joten kerron enemmän kun kaikki tarvittavat terveystulokset ovat suoritettu ja hyväksytty :)


Lanacos Five Star LUA BAER +/+ kaikki hampaat

4.10
Eilen kävimme Tuuloksen näyttelyssä, mukana mm. Pumba (Lanacos Easy Going) LUA-geenin omistava sijoitusurokseni joka ihan ekassa näyttelyssään oli VSP-pentu. Paljon hiottavaa esiintymisestä löytyy mutta koira oli mukavan reipas hyvin meluisassa parkkihallissa jossa jopa yhden auton hälyttimet huusivat armottomasti useaan kertaan. Muutama kuva otettiin parkkihallin huonossa valossa. Pumballa ikää 7kk kuvissa.

Syksyn aikana ollaan oltu parissakin mätsärissä, mukana menossa mm. Lanacos Early Days "Mega", LUA-tyttönen joka on sijoituksessa Raumalla. Hyvin lupaava, reipas ja sosiaalinen tapaus. Alla muutamat mätsärikuvat.Menossa mukana oli myös Pimun sisko Caesands Riverdance "Dana" joka on myös mun sijoituskoira. Tässä Danasta muutama otos myös, aivan upea narttu sekä luonteeltaan, terveydeltään että ulkomuodoltaan :)

11.3.
Aika menee lähinnä pentujen ihailuun ja kuvaamiseen mutta päivitetään nyt kuulumisia toisistakin koirista. Nana voi hyvin, kuulo on hiukan heikentynyt mutta muuten muorin kunto on loistava. Se juoksee, loikkii ja on iloinen. Sateisina tai kovin kylminä ilmoina se ei mielellään lähde pitkälle lenkille, se nukkuu paljon ja uni on syvempää kuin ennen.

Coco ja Elmo voivat myös mainosti, ottavat juoksukilpailuja pellolla minkä kerkeävät. Nyt kun toivottavasti tulee enemmän aurinkoisia päiviä, saan kuvattua joitain uusia vauhtikuvia lenkeiltämme. Alkuvuoden pimeillä ilmoilla oli turha yrittää kuvia ottaa koska valoa on yksinkertaisesti ihan liian vähän.

Penny osallistuu maaliskussa Turku Kv näyttelyyn, sitten se menee huhtikuun alussa luustokuville. Jännä nähdä onko pentuajan rajusta törmäyksestä jäänyt jotain ongelmaa luustoon. Penny täytti juuri 1-vuotta, onnea aina iloiselle tytölle!14.10
Täällä arki sujuu hyvin vaikka harvemmin tosiaan sitä istahtaa läppärin eteen ja päivittelee kotisivuja. Sen sijaan facebookiin on helppo lisätä kuvia ihan reaaliajassa joten siellä onkin sitten isot kokoelmat meidän jokapäiväisestä elämästämme. Penny kasvaa ja kaunistuu, tällä hetkellä se käyttää jo ravia vaikka vieläkin toinen jalka on heikompi lihaksistaan. Sillähän tapahtui pieni onnettomuus kun velipoika juoksi tömähti Pennyä päin rajusti. Tämä aiheutti jalassa revähdyksen joka on parantunut jo. Tosin kolmijalkaisena ollessaan se kehitti ihan oman liikkumatapansa joka aihetti rankaan lukkoja ja sai lihakset todella kireiksi. Nyt siis availemme koiran kropppaa ja opetamme sitä uudelleen ravaamaan. Tässä apuna on vesiterapia sekä hieronta. Penny onkin saanut kehuja jo siitä miten sen toimintakyky säilyy uusissa asioissa sekä siitä miten helppo sen kanssa on toimia. Alla parit kuvat Pennystä.Muut koirat voivat loistavasti, Nana on edelleen vetreä veteraani ja kulkee normipitkät lenkit mukana. Cocosta tulee myös veteraani tässä kuussa, sitäkin voisin käydä jossain vetskukehässä juoksuttamassa. Elmo ja Pimu voivat myös hyvin, kovasti odotellaan alkuvuodesta Pimun juoksua ja mahdollisia LUA-pentuja, kaikenlaista jännää luvassa alkuvuodeksi!


Veteraani Coco


Penny & Pimu

10.8
Taas pyytelen anteeksi hitauttani näiden sivujen suhteen. Kaikenlaista on tapahtunut kesän aikana, Pimun sulhanen on varmistunut jo jokunen aika sitten ja laumaamme tuli vahvistusta ruskeapilkkuisen nartun muodossa. Penny saapui Valko-Vanäjältä, kasvattajanaan Victoria Piskun, kennel Flight In Time. Kiitos Victoria kun saimme Pennyn tänne suomeen!


Flight In Time Full Fenomen (Spotnik's First Farao For Ormond X Flight In Time Arlette Alicia)

Pimun sulhaseksi valikoitui siis Felix (Somora's Forrest Ranger) joka asuu Heidillä (www.aboensis.net), erittäin mukavaluonteinen tuontiuros joka kantaa tervettä geeniä (LUA) virtsan happamuuden suhteen. Felix on ollut meillä hoidossa pienen hetken pentuna ja on varsin reipas ja tasapainoinen. Tämä tulee olemaan Suomen toinen LUA-pentue ja muutamat alustavat varaukset mahdollisiin LUA-pentuihin ovat jo olemassa. Jännitystä riittää joksikin aikaa!

21.2
Pitkästä aikaa väsäilin näitä kotisivuja ajan tasalle, talvilomaviikkoa vietän ja sen verran ehdin istuskelemaan että sain jotain tehtyä.

Eipä tässä mitään ihmeempiä kuulumisia ole, Nana täyttää toukokuussa jo 11-vuotta ja edelleen on virkeä ja menevä koira. Välillä joitain venähdyksiä on ollut mutta parissa päivässä nekin ovat parantuneet.

Coco täyttää lokakuussa 8-vuotta ja pääsee pari kertaa loppuvuodesta vetskuihin esiintymään. Se onkin ollut viimeksi kehässä vuonna 2009 mutta esiintyminen on niin muistissa ettei tarvi juurikaan harjoitella.

Elmon synttäreitä vietetään keväällä, täyttää sekin jo 5-vuotta. Päivääkään ei ole potenut minkäänlaista vaivaa tämä poika, joten olen päässyt Elmonkin kanssa hyvin helpolla. Narttulaumassa eläminen ei aina ole helppoa urokselle mutta Elmo on nöyrä poika joka antaa tyttöjen määräillä joka asiassa.

Lauman kuopus Pimu, pääsee sekin kesällä jo 2-vuoden ikään. Pimulta kuvattiin kyynärät ja lonkat, tulos A/A ja 0/0. Todella terve tyttö tämäkin, ei hiivoja tai kutinoita. Luonteeltaan rohkea ja sosiaalinen, niin ihmisiä kuin toisia koiriakin kohtaan. Pimulle on suunnitelmissa pentue vuodelle 2015, näistä pennuista on alustavasti varattu jo muutama. Isää mietimme rauhassa vielä tovin :)

Tässä parit vauhtikuvat lenkeiltämme, kuvissa vaihtelevasti omaa tai Sinin laumaa.© Ulkoasu Marju - Kuvat ja tekstit Nina Kalliokorpi - Grafiikka The Inspiration Gallery